Datuk Shah Ruk Khan?

Datuk Shah Ruk Khan? ape kene dengan kerajaan-kerajaan kita ni? Terutamanya yang di bawah pimpinan Barisan Nasional? Suke-suke bagi gelaran kat orang. Tuk bukan Jeles… Tapi tuk fed up ar, awat bagi gelaran Datuk kat Michelle Yeoh, Nicol David, Lee Chong Wei. Apalah sangat diapa buat?

Yang Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Karpal Singh tak dapat pun. Shah Ruk Khan dapat! terkesima aku. Eh, takkan JAKIM tak heboh pasal hal ni? Isteri Shah Ruk Khan tu Hindu apa, dah siap dia punya mahligai kat India tu ada kuil kecik untuk Isteri dia dan keluarga dia bersembahyang (tapi SRK..ops Datuk SRK tak ikut la). Tapi itu kat India… kat situ boleh kut. Kat sini ja kita ada Lina Joy yang tak pernah ada joy.

Kita tinjau sikit mengapa tuk kata Nik Aziz, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan Karpal Singh patut diberikan gelaran Tun, atau Dato atau sekurang-kurangnya Datuk. (Tan Sri bagi orang bisnes sudah dan kapitalis yang baik). Ini adalah kerana pada pandangan Tuk diapa sudah banyak berkorban untuk negara dan rakyat, jauh lebih banyak daripada Michelle Yeoh kah, Nicol David ka, Ong Beng Hee ka, Shah Ruk Khan kah kah kah.

Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, dan Karpal Singh sudah bayak kali keluar masuk ISA. La ni dah tua pun diapa teruskan perjuangan diapa, untuk sapa? Untuk rakyat, supaya United Manchester Nowhere Organisation tak sunglap sini-sana dengan semudah-mudahnya.(tapi diapa sunglap jugak, nasib baik ade hero-hero tua dan Guan Eng yang boleh sound diapa kat parlimen).

Tak apalah, kita lihat saja apa yang datuk Shah Ruk Khan boleh buat tuk Melaka… Eh hangpa ushar ar gambaq dia pakai baju Melayu, hansem tau…

Advertisements

4 Responses

  1. hahaha…btul2…kerajaan kita ni ada satu polisi…xda gelaran datuk utk parti pembangkang…yg juga berkorban utk negra…michelle yeoh n nicol david tu ok lagi…sb dia org msia yg harumkan nma negara…tapi shah rukh khan tu yg aku x tahan dgr….yasmin ahmad tu x bagi datuk ke? kn dia juga pengarah filem yg byk menang anugerah kt luar negara? mamat khalid? jinggo? etc…rmai lagi yg berkelayakan….kah kah…bengol btul org2 BN ni….

  2. Nanti pulak Michael Jackson kerana sumbangannya memeluk agama Islam! Cis apa kaitan dia dengan sumbangan kat Msia ni?

  3. yea..Not to insult lar..but thn malaysian are sumtimes damn stupid…wasting money 4 unnecessary stuff…!!!

  4. Hah!Betoi sgt lah tuh!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: